Pages - Menu

субота, 29. јануар 2011.

Puslica torta

Potrebno:
  1. 10 jaja
  2. 1/2 kg šećera
  3. 250 gr margarina
  4. 300 gr plazme ili lešnika
  5. eurokrem
  6. 1 kašika sirćeta
  7. 400 ml mleka
Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 1/2 kg šećera kad bude čvrsto dodati 1 kašiku sirćeta. Mutiti jos minut, dva. Peći u  najveći pleh 1 sat na 150 stepeni ne otvarati rernu. Kada se kora ispece izvaditi je i ostaviti je da se ohladi. Ohlađenu koru iseći na pola.

Fil:
10 žumanaca umutiti pa onda dodati 1 kašiku brašna. Kuvati na pari u 400 ml mleka. U drugoj posudi pomešati 150 gr prah šećera sa 250 gr margarina. Kada se fil od žumanaca dobro ohladi sjediniti sa margarinom i šećerom. U fil dodati 300 gr plazme ili lešnika.
Staviti koru pa premazati euro kremom. Preko staviti polovinu fila, pa preklopiti drugom korom. Drugu koru isfilovati ostatkom fila. Tortu možete ukrasiti šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар