Pages - Menu

недеља, 15. април 2012.

Pita sa sirom

Potrebno:

500 gr kora za pitu
300 gr sira
2 jajeta, ulje, so.

Za premaz:

1 kesica suvog kvasca
malo šećera, so
3 jajeta
4 šoljice mleka
2 šoljice ulja
22 kašike mekog brašna

Priprema:

Premaz za kore: u kvasac sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad se kvasac rastopi pomešati ga sa jajima, brasnom, mlekom i uljem. Sve dobro izmešati varjačom a može i mikserom. Testo je gustine kao za palačinke.
Fil: Izgnječen sir pomešati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
Staviti koru i četkicom naneti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira. Ivice kora saviti da fil ne bi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220 stepeni, da pita porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар