Potrebno:
- 6 kašike šećera
- prstohvat cimeta
- 1 vanila (samo seme)
- 6 ne oljuštenih jabuka, 3 da se izrendaju i 3 isečene na kockice
- 3 kašike suvih brusnica
- 1 kora limuna i 1/2 limunovog soka
- 100 g brašna
- 2 kašike šećera
- 50 g putera, ohlađenog i iseckanog na kockice
- prstohvat cimeta
- 4 kašika musli
- U zagrejanoj vatrostalnoj posudi dodati šećer i karamelizovati ga (otprilike 5 min). U šećer dodati seme jedne vanile, prstohvat cimeta, izrendane jabuke, jabuke isečene na kocke i sve to kuvati još 1 - 2 min. Na kraju preko dodati brusnice, koru limuna i limunov sok. Posudu skloniti sa vatre.
- U zasebnoj posudi dodati brašno, šećer, puter, prstohvat cimeta i sve to umesiti i prstima izmrviti testo veličine hlebnih mrvica. U testo dodati musli i sve lepo izmešati.
- Testo i mrvice posuti preko kolača u posudi. Vratiti posudu ponovo na ringlu i zagrejati do ključanja. Posudu tada skloniti sa ringle i ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i peći 12 - 14 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju. Izvaditi iz rerne i služiti toplo.
Нема коментара:
Постави коментар