Pages - Menu

уторак, 24. децембар 2013.

Hrskavi kolač sa jabukama

Potrebno:
  • 6 kašike šećera
  • prstohvat cimeta
  • 1 vanila (samo seme)
  • 6 ne oljuštenih jabuka, 3 da se izrendaju i 3 isečene na kockice
  • 3 kašike suvih brusnica
  • 1 kora limuna i 1/2 limunovog soka
Za koricu:
  • 100 g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 50 g putera, ohlađenog i iseckanog na kockice
  • prstohvat cimeta
  • 4 kašika musli
 
Priprema:
  1. U zagrejanoj vatrostalnoj posudi dodati šećer i karamelizovati ga (otprilike 5 min). U šećer dodati seme jedne vanile, prstohvat cimeta, izrendane jabuke, jabuke isečene na kocke i sve to kuvati još 1 - 2 min. Na kraju preko dodati brusnice, koru limuna i limunov sok. Posudu skloniti sa vatre.
  2. U zasebnoj posudi dodati brašno, šećer, puter, prstohvat cimeta i sve to umesiti i prstima izmrviti testo veličine hlebnih mrvica. U testo dodati musli i sve lepo izmešati.
  3. Testo i mrvice posuti preko kolača u posudi. Vratiti posudu ponovo na ringlu i zagrejati do ključanja. Posudu tada skloniti sa ringle i ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i peći 12 - 14 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju. Izvaditi iz rerne i služiti toplo.
Savet:  Testo i musli samo posuti preko kolača, kako bi korica bila hrskava. Nemojte potapati u donji deo.

Нема коментара:

Постави коментар