Pages - Menu

четвртак, 22. март 2012.

Pileća supa sa rezancima

Sastojci:
1,5 kg pilećih leđa, 2,5 litra vode, 3 kocke za supu, kašičica suvog začina, na vrh noža šafrana, 70-80 g tankih osušenih rezanaca za supu, mleveni biber, so, peršunov list; dodatak - ispržene kockice hleba (krutoni) ili pržene okruglice.

Priprema:
  U lonac staviti od masnoće očišćena i oprana pileća leđa, naliti vodom, staviti na vatru, pustiti da lagano provri pa poklopiti i na tihoj vatri kuvati 2-3 sata. Zatim supu procediti i odstraniti višak masnoće pa ponovo staviti na vatru. Kad provri dodati kocke za sutu, suvi začin, šafran i rezance. Prokuvati još 3-4 minuta da rezanci omekšaju, pobiberiti, po potrebi dosoliti i posuti sitno seckanim peršunovim listom. Prilikom služenja u supu staviti ispržene kockice hleba ili pržene okruglice.

Ko voli može da doda i nešto od porvća, ja lično volim da dodam šargarepu.


Нема коментара:

Постави коментар