Pages - Menu

петак, 29. новембар 2013.

Zapečen hleb


Ostao vam je hleb od juče, a dosadili su vam sendviči iz mikrotalasne ili tostera, evo jednog predloga za pripremu starog hleba.

Potrebno:
  • 1 stari hleb
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 100 g mesnate slanine
  • 100 g suvog vrata
  • 100 g dimljenog kačkavalja
  • 4 zelene masline
  • 4 crne masline
  • 3 jaja
  • 200 g sira
  • ajvar ili kečap
  • so, biber

Priprema:
    Fil: U dobro zagrejan tiganj propržiti luka i šargarepu, kada budu gotovi dodati marinirane šampinjone, slaninu, suvi vrat, propržiti još malo i na samom kraju dodajte naseckane masline, dimljeni kačkavalj naseckan na kockice, so i biber po potrebi. 
    U podmazan veliki pleh poređate kriške starog hleba. Kriške namazati ajvarom ili kečapom (ko šta voli, ja lično polovinu namažem kečapom polovinu ajvarom).
    Preko namazanih kriški dodati fil. Fil možete napraviti od čega god želite ili nađete u frižideru, budite kreativni :).
    U poseban sud umutiti jaja i sira i ovo stavljati preko fila.
    Hleb peći u rerni na 180°C oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatno žutu boju.

Нема коментара:

Постави коментар