Potrebno:
- 800 g pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 1,5 dl pavlake
- 1,5 dl belog vina
- 1 kašika brašna
- 1 kašika senfa
- 4 kašike ulja
- 250 g pirinča
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
- Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja da porumeni.
- Dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Zatim posuti brašnom i promešati, te naliti mešavinom vode i belog vina.
- Dodati senf i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok džigerica ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
- Pred kraj dinstanja umešati pavlaku, dodati začine po ukusu i promešati.
- Pirinač obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Vreme pripreme: 40 min
Savet: Pileću džigericu nemojte soliti tokom dinstanja kako ne bi ostala tvrda već je začinite na samom kraju.
Нема коментара:
Постави коментар