Pages - Menu

среда, 27. новембар 2013.

Džigerica u sosu od pavlake


Potrebno:

  • 800 g pileće džigerice
  • 2 glavice crnog luka
  • 1,5 dl pavlake
  • 1,5 dl belog vina
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika senfa
  • 4 kašike ulja
  • 250 g pirinča
  • mešavina začina
  • so, biber
Priprema:
  1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja da porumeni.
  2. Dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Zatim posuti brašnom i promešati, te naliti mešavinom vode i belog vina.
  3. Dodati senf i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok džigerica ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
  4. Pred kraj dinstanja umešati pavlaku, dodati začine po ukusu i promešati.
  5. Pirinač obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Vreme pripreme: 40 min
Savet: Pileću džigericu nemojte soliti tokom dinstanja kako ne bi ostala tvrda već je začinite na samom kraju.

Нема коментара:

Постави коментар