- 1 veliko pakovanje oblande
- 1,5 l mleka
- 750 gr šećera
- 250 gr margarina
- 200 gr mlevene plazme
- 200 gr mlevenih oraha
U šerpu dodati mleko i šećer i kuvati sve dok smesa ne dobije karamel boju i dobije na gustini. Zatim u karamel dodati margarin i kuvati dok se margarin ne rastopi. Karamel skloniti sa šporeta i dodati plazmu i orahe i sve lepo izmešati. Oblandu filovati pripremljenim karamel filom.
Nakon filovanja oblandu prekriti streč folijom i preko nje staviti nešto teško (npr. od knjiga pogodne su sve enciklopedije velikog formata, samo obrišite prašinu pre upotrebe :) ). Najbolje je ostaviti da prenoći i služiti sutradan, ali ako ste nestrpljivi da je probade možete to učiniti i posle nekoliko sati.
Nakon filovanja oblandu prekriti streč folijom i preko nje staviti nešto teško (npr. od knjiga pogodne su sve enciklopedije velikog formata, samo obrišite prašinu pre upotrebe :) ). Najbolje je ostaviti da prenoći i služiti sutradan, ali ako ste nestrpljivi da je probade možete to učiniti i posle nekoliko sati.
Нема коментара:
Постави коментар