Pages - Menu

субота, 7. децембар 2013.

Gurmanska pita


Potrebno:
    Za testo:
  • 500 g brašna
  • 3 srednja krompira
  • 25 g svežeg kvasca
  • 2,5 dl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja
  • so
    Za preliv:
  • 4 dl kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • 2 srednje glavice crvenog luka
  • 350 g mesnate slanine
  • 250 g trapista
  • so, mešavina začina
Priprema:
    Testo:
  1. Krompir oljuštiti i iseći na kocke, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
  2. U manjoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
  3. U posudi za mešanje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, pasirani krompir i malo soli po ukusu pa promešati.
  4. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od zidova posude. Ne morate da utrošite svih 500 g brašna, mesite dok testo ne bude lepo i mekano. Umešeno testo premazati uljem i ostaviti na toplom da nadođe.

    Preliv:
  1. Crveni luk očistiti i iseći na režnjeve, mesnatu slaninu na štapiće, a beli luk što sitnije. Trapist izrendati na krupno rende.
  2. Pavlaku sjediniti sa belim lukom i začinima te promešati.
    Finalni postupak:
  1. Nadošlo testo premesiti i preručiti u nauljenu tepsiju. Potom ga rukama istanjiti da se prekrije površina pleha. Staviti u zagrejanu rernu na 180°C da se peče nekih 10 - 15 min.
  2. Tepsiju izvaditi iz rerne i preko testa premazati fil od pavlake i belog luka. Odozgo posuti crvenim lukom, slaninom i kačkavaljem pa vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
    Savet: Umesto slanine možete koristiti suvi vrat, a možete i pomešati suvi vrat i slaninu.

Нема коментара:

Постави коментар