Potrebno:
Za testo:
- 500 g brašna
- 3 srednja krompira
- 25 g svežeg kvasca
- 2,5 dl mleka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- so
- 4 dl kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 2 srednje glavice crvenog luka
- 350 g mesnate slanine
- 250 g trapista
- so, mešavina začina
Testo:
- Krompir oljuštiti i iseći na kocke, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
- U manjoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
- U posudi za mešanje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, pasirani krompir i malo soli po ukusu pa promešati.
- Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od zidova posude. Ne morate da utrošite svih 500 g brašna, mesite dok testo ne bude lepo i mekano. Umešeno testo premazati uljem i ostaviti na toplom da nadođe.
Preliv:
- Crveni luk očistiti i iseći na režnjeve, mesnatu slaninu na štapiće, a beli luk što sitnije. Trapist izrendati na krupno rende.
- Pavlaku sjediniti sa belim lukom i začinima te promešati.
- Nadošlo testo premesiti i preručiti u nauljenu tepsiju. Potom ga rukama istanjiti da se prekrije površina pleha. Staviti u zagrejanu rernu na 180°C da se peče nekih 10 - 15 min.
- Tepsiju izvaditi iz rerne i preko testa premazati fil od pavlake i belog luka. Odozgo posuti crvenim lukom, slaninom i kačkavaljem pa vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар