Sastojci:
500 g fileta soma, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 50 g sušenog paradajza u ulju, 300 g šampinjona, 2 šargarepe, 1 praziluk, 2 glavice crnog luka, 1 kašika mlevene paprike, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 2 lovorova lista, 2 dl soka od paradajza, 4 kašike ulja, 2 kašike gustina, mešavina zacina, biber;
Priprema:
1. Filete soma, crvenu i zelenu papriku iseci na krupnije kocke.
2. Šampinjone iseći na četvrtine, šargarepe na kolutove, a praziluk i crni luk na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, praziluk, crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4, Kada je povrće poludinstano, dodati filete soma, lovorov list, šampinjone, sok od paradajza, sušeni paradajz i mlevenu papriku. Naliti vodom da ogrezne i kuvati dok svi sastojci ne omekšaku.
5. Pred kraj dinstanja dodati razmućen gustin sa malo vode, beli luk u prahu i začine po ukusu.
Savet: Umesto belog luka u prahu možete koristiti svež beli luk
Preporučena salata: Zelena salata
Preporučeno piće: Belo vino
Нема коментара:
Постави коментар