Pages - Menu

четвртак, 22. март 2012.

Musaka od krompira

Sastojci:

Za fil - 1 dl ulja, 3 glavice crnog luka, 0,5 kg mešanog mlevenog mesa, po kašičica soli i mlevenog bibera; 1,25 kg očišćenog krompira, so, 4 jajeta, 1,5 dl mleka.

Priprema:

  U šerpi zagrejati ulje i propržiti sitno seckan luk pa dodati mleveno meso i uz mešanje propržiti desetak minuta. Zatim posoliti, pobiberiti, promešati i fil skloniti sa vatre.






  Vatrostalni sud podmazati uljem, po dnu poslagati red krompira isečenog na kolutove i posoliti. Preko krompira rasporediti deo fila pa nastaviti sa rešanjem posoljenog krompira i fila, a na kraju završiti redom krompira.
  




U ciniji dobro razmutiti jaja i mleko pa preliti preko složene musake. Vatrostalni sud poklopiti, staviti u rernu zagrejanu na 220 stepeni i peći sat i četvrt. Zatim skloniti poklopac i peći jos 15-20 minuta na istoj temperaturi.





Služiti uz salatu od paradajza, kupus itd.

1 коментар: