Pages - Menu

недеља, 15. април 2012.

Lovačke šnicle

Sastojci:

700 gr junećih šnicli
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
1 kašika senfa
0,5 l belog vina
1-2 kašike brašna
kari, biber, začin c ili so.
Sok od pola limuna
300 gr kajmaka
1 dl ulja, peršun.


Priprema:

Sitno iseckati crni i beli luk, šargarepu iseckati na kolutove i staviti u vatrostalnu posudu. Mesto izlupati i staviti u istoj posudi zajedno sa lukom i šargarepom. U posudu dodati ulje, posoliti, pobiberiti dodati malo karija (ko voli), i dodati pola kolicine vina. Pokriti alu folijom i peći u rerni 2 sata na temperaturi od 180 stepeni Celzijusa. Izvaditi iz rerne, odvojiti šnicle u poseban tanjir, a u posudu dodati 1-2 kašike brašna, peršun, ostatak vina, kajmak, kašiku senfa, staviti na ugrejanoj ringli i mešati dok se ne ukrčka i dok se ne dobije umak srednje gustine. Na kraju dodati sok od limuna i krškati 2-3 minuta. Skinuti sa ringle i  vratiti meso i promešati.

Uz ovo jelo ka prilog predlažem kromir pire.

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар