Pages - Menu

уторак, 3. децембар 2013.

Losos u vinu i povrću


Potrebno:

  • 6 fileta lososa
  • 400 g širokih rezanaca (1 pakovanje)
  • 400 g frikom mešavine povrća
  • 1 kašika skrobnog brašna
  • 2 kašike mešavine začina
  • 50 g putera
  • 2 češnja belog luka
  • 200 ml crvenog vina
  • ulje
  • so i mleveni crni biber

Priprema:
    U šerpu sa provrelom vodom na šporetu sipamo crveno vino, posolimo, pobiberimo i stavimo mešavinu začina, zatim stavimo filete da se kuvaju. Šerpu poklopimo i kuvamo oko 10 minuta. 
    Frikom mešano povrće pripremimo po uputstvu sa kese. U ovom slučaju obarimo povrće. Zatim obareno povrće propržimo malo na rastopljenom puteru. Dodamo sitno iseckane češnjeve belog luka. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kada se malo proprži dodamo skrobno brašno i nalivamo 2-3 kutlača tečnosti iz šerpe, promešamo i sklonimo tiganj sa sporeta. 
    Na jednu stranu tanjira serviramo prethodno skuvane rezance. Do njih serviramo filete od lososa. Do fileta lososa serviramo povrće. Dekorišemo maslinama.

Нема коментара:

Постави коментар