Pages - Menu

недеља, 15. децембар 2013.

Spanać sa stiškom kobasicom


Potrebno:
  • 2 stiške kobasice
  • 500 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka 
  • 200 g kačkavalja
  • 2 jaja
  • 200 g kuvanog pirinča
  • 2 dl kisele pavlake
  • ulje
  • so i biber
Priprema:
  1. Crni luka iseći na kockice i propržiti na zagrejanom ulju zajedno sa belim lukom. Kada luka bude staklast dodati kobasicu isečenu na krugove. Kada se kobasica isprži, sadržaj tiganja isipati u vatrostalni sud.
  2. U tiganj na kratko propržiti prethodno oprani spanać. I njega dodati u vatrostalni sud sa kobasicama.
  3. U vatrostalni sud dodati polovinu kuvanog pirinča, kiselu pavlaku, posoliti i pobiberiti i sve lepo izmešati. Sve lepo poravnati kašikom i preko izrendati kačkavalj i razbiti dva jaja.
  4. Sud staviti u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i peći oko 20 min.
  5. Kao prilog možete poslužiti kuvani pirinač.

Нема коментара:

Постави коментар