Potrebno:
- 2 stiške kobasice
- 500 g spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 200 g kačkavalja
- 2 jaja
- 200 g kuvanog pirinča
- 2 dl kisele pavlake
- ulje
- so i biber
- Crni luka iseći na kockice i propržiti na zagrejanom ulju zajedno sa belim lukom. Kada luka bude staklast dodati kobasicu isečenu na krugove. Kada se kobasica isprži, sadržaj tiganja isipati u vatrostalni sud.
- U tiganj na kratko propržiti prethodno oprani spanać. I njega dodati u vatrostalni sud sa kobasicama.
- U vatrostalni sud dodati polovinu kuvanog pirinča, kiselu pavlaku, posoliti i pobiberiti i sve lepo izmešati. Sve lepo poravnati kašikom i preko izrendati kačkavalj i razbiti dva jaja.
- Sud staviti u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i peći oko 20 min.
- Kao prilog možete poslužiti kuvani pirinač.
Нема коментара:
Постави коментар