Pages - Menu

среда, 20. новембар 2013.

Pizza pita

Pizza pita

Potrebno:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g kačkavalja
  • 6-8 kiselih krastavčića
  • 200 ml kečapa
  • 150 g suvog vrata
  • 150 g kulena
  • 400 g svežih šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kafena kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 2 čase kisele pavlake
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • 80 g brašna
  • 100 ml jogurta
Priprema:
    Glavicu crnog luka nasečete na sitne kockice i staviti da se prži. Kada luka bude staklast dodati mu šampinjone i dinstati dok se šampinjoni ne uprže. Ostaviti da se prohlade. Naravno možete da koristite i marinirane šampinjone onda ne morate da ih pržite, ja lično više volim sveže. 

    U zasebne posude možete pripremiti sve sastojke koji idu u pitu da bi vam bilo lakše kada filujete. U jednu posudu naseckajte na kockice kisele krastavce, u drugu narendajte kačkavalj, ja pomešam kulen i suvi vrat i njih isto iseckam na kockice. 
    Fil: Umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku, jogurt, kašičicu soli, ulje, brašno i prašak za pecivo i sve lepo sjediniti. Ovim filom premazivaćete sve kore.

    Što se kora tiče ja koristim kore lokalnog proizvođača koje su jako tanke i u pakovanju od 500 g ima 25 - 26 kora. Tako da mi odgovara kada filujem da ređam po dve kore.

    U dublju podmazanu tepsiju poređajte dve kore kako bi pokrili dno i ostavite malo krajeve da vire. Kore namazati filom od jaja i pavlake, pa preko njih dodati polovinu narendanog kačkavalja. Opet poređati dve kore premazati ih filom pa ih premazati polovinom kečapa, kao što sam napisao sve kore se premazuju filom. Na naredne dve kore poredjati suvi vrat i kulen (ili ko šta voli, možete da stavite šunku), na naredne dve kore staviti polovinu pečurki, i na naredne dve polovinu kiselih krastavčića. Postupak ponoviti još jednom i utrošiti drugu polovinu sastojaka. jednu koru sačuvati i staviti je preko krastavčića i saviti krajeve kora koje ste ostavili da vise sa strane pa preostalim filom premazati pitu.

    Pitu ubaciti u prethodno zagrejanu pećnicu na 200°C i peći oko 40 min. Filovanje prilagodite količini kora u pakovanju. Možete služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Slika je lošija, pita nije dočekala da bude lepo slikana ukućani su je skoro celu pojeli.
Prijatno :)

    

    

Нема коментара:

Постави коментар