Potrebno:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- malo praška za pecivo
Za fil:
- 1 puding od vanile
- 1/2 kg jagoda
- 1/2 l mleka
- 3 kašike šećera
- šlag
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i dboro umutiti. Izliti u okrugli kalup i peći na 200°C, otprilike 15 minuta.
Fil: Staviti mleko da se kuva. Prašak za puding razmutiti u malo mleka i sipati u posudu sa zašećerenim jagodama (prethodno očišćenjim i iseckanim). Dobro izmešati i izliti u kipuće mleko. Kuvati dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se napola ohladi, pa sitpati na koru. Prektriti umućenim šlagom i, po želji, posuti jagodama.
Fil: Staviti mleko da se kuva. Prašak za puding razmutiti u malo mleka i sipati u posudu sa zašećerenim jagodama (prethodno očišćenjim i iseckanim). Dobro izmešati i izliti u kipuće mleko. Kuvati dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se napola ohladi, pa sitpati na koru. Prektriti umućenim šlagom i, po želji, posuti jagodama.
Нема коментара:
Постави коментар