Pages - Menu

петак, 22. новембар 2013.

Jednostavna voćna torta od jagoda


Potrebno: 
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo praška za pecivo
Za fil:
  • 1 puding od vanile
  • 1/2 kg jagoda
  • 1/2 l mleka
  • 3 kašike šećera
  • šlag
Priprema:

    Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i dboro umutiti. Izliti u okrugli kalup i peći na 200°C, otprilike 15 minuta.

    Fil: Staviti mleko da se kuva. Prašak za puding razmutiti u malo mleka i sipati u posudu sa zašećerenim jagodama (prethodno očišćenjim i iseckanim). Dobro izmešati i izliti u kipuće mleko. Kuvati dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se napola ohladi, pa sitpati na koru. Prektriti umućenim šlagom i, po želji, posuti jagodama.

Нема коментара:

Постави коментар